To hunkøn blogger om glæder, frustrationer, gode råd, hurra-oplevelser gennem den fælles vægttabsrejse de er draget ud på.
Hvis du vil læse mere om os, og baggrunden bag bloggen kan du læse vores indlæg her;
http://slippippiloes.blogspot.com/2011/05/lidt-om-tankerne-bag-bloggen-og.html


torsdag den 1. september 2011

Den lille mus med hammeren

Kære S!

Jeg var jo til psykolog i dag, og hold op hvor var jeg træt i hovedet bagefter. Vi kom vidt omkring, og ind på mange ting. En af tingene vi snakkede meget om var min mangelfulde anerkendelse af mig selv, og at jeg er ekstremt god til at slå mig selv i hovedet hvis noget går skævt.

Den ene af tilhørerne nævnte at han havde fået billede af en mus der blev slået i hovedet af en hammer, igen og igen og igen. Til sidst var musen egentlig lidt ligeglad, syntes bare det var irriterende. Nogle gange kunne musen få hammeren til at holde pause, og andre gange var det sværere. Og ja - den mus ER sgu mig! Har fået en ny tid om 14 dage, og målet er klart: Hvis jeg kan give energi til at se det negative og slå mig selv - så burde jeg også kunne give energi til anerkendelsen af mig. Derfor skriver jeg ned de næste 14 dage hvornår - og hvorfor - jeg får de to følelser. Bliver spændende.

Det fører mig videre til det næste. HVIS jeg kan ændre mit syn på det med maden og kur, til at alt er tilladt. Til at jeg mærker efter om det er fysisk eller psykisk behov, og til at give nærvær i madsituationer - vil det så give mig færre indre konflikter, færre grunde til at slå mig selv - og flere gode grunde til at anerkende det jeg gør for mig selv?!

Meditation - eller forsøg derpå

Kære S

Jeg kan lige nå et lille ekstra indlæg, inden jeg skal ind til psykolog :) Den anden dag lånte jeg jo en bog på biblioteket om meditation. Jeg satte cden på om aftenen, og ville give det en chance. Manden sagde at jeg skulle sætte mig i en behagelig stilling, men jeg lagde mig ned. Tænkte at jeg bedre ville kunne slappe af sådan, og når jeg har prøvet selvhypnose har jeg gerne måtte ligge ned. Nogle minutters forklaring senere sagde manden så "Der er forskel på meditation og at sove - så hvis du vil sove så ligger du dig bare ned". Så tænkte jeg "Næææh du" - og så slukkede jeg for ham. Det skulle han ikke bestemme ;) Prøver bestemt igen en anden gang. Tror bare ikke jeg havde overskudet til at sætte mig ind i noget nyt ;)

Jeg skriver igen senere. Tag en god dag :)

onsdag den 31. august 2011

Godnat fra en træt mig :)

Kære S,
er træt, men kan ikke lige falde i søvn. Tænker over dagen i dag, har været ved diætist, og har vundet 2500 i lotto - HURRA! Vil forkæle mig selv med en regnjakke jeg så på i dag, men syntes var for dyr. 900 kr! Og resten vil jeg gemme til jeg finder en vinterjakke jeg vil have, trænger nemlig til en ny.

Skriver mere i morgen, eller på fredag. Vil nemlig forsøge at få lidt søvn.
Nat nat sødeste <3

søndag den 28. august 2011

kontrol vs. ingen kontrol

Kære S!
Det kører sgu ikke pt! Er som om at jo mere kontrol der er, jo hurtigere - og i større omfang - træder jeg ved siden af.

Er jo blevet medlem af smaaskridt.dk. Der er gode artikler, spørgsmål, opskrifter og skulderklap. Synes det er en god side, og mange artikler sætter tankerne igang. Der er blandt andet en fyr, som har oprettet en hjemmeside om sit vægttab og tanker derom.

Og ja, den har jeg sørme også kigget på ;) Han fortalte så om et registreringsskema, som han havde lavet dagligt, lidt om fordele og ulemper osv. Jeg har jo egentlig forsøgt mig med det før, men det her får alle aspekter med - mad, motion, fysisk og psykisk velvære, sultfølelse og motivation. Har lavet mit eget lille skema ud fra det, som passer til min hverdag og verden. Det er nu printet ud til en uge, og sat ind i en mappe. Overvejer lidt om pointtælleriet skal droppes pt, til fordel for fornuft og eftertanke.

Ville gerne kunne indsætte skemaet her til inspiration - men ærlig talt ved jeg ikke hvordan jeg skal gøre?? Jeg har gemt det som pdf, kan jeg mon uploade det her til???

På smaaskridt bliver der snakket  meget om meditation og dens gode virkninger til at være der! Være i nuet når man spiser, og til at have ro til at træffe fornuftige valg. Har reserveret en bog på biblioteket om meditation for begyndere. Trodser snot og ondt i halsen og henter den i morgen - så kan jeg altid putte mig med bogen og kammile the senere :D

Hvordan går det med dig? :)