To hunkøn blogger om glæder, frustrationer, gode råd, hurra-oplevelser gennem den fælles vægttabsrejse de er draget ud på.
Hvis du vil læse mere om os, og baggrunden bag bloggen kan du læse vores indlæg her;
http://slippippiloes.blogspot.com/2011/05/lidt-om-tankerne-bag-bloggen-og.html


lørdag den 14. maj 2011

Kære L,

Det der Isis Choko Crunch skal jeg da helt sikkert have købt! Det er nemlig ret svært at finde noget der er sødt, men sundt nok til at kunne bruge som snack, hvis man kommer i dét humør!
I går havde jeg en fuldstændigt helt og aldeles dårlig dag! Jeg hoppede nemlig på vægten og måtte konstatere at jeg vejer mere end jeg nogensinde for har gjort (mens jeg har set det i hvert fald). 97 kg. siger den. Jeg var i dybt chok hele dagen og talte febrilsk kalorier for at finde ud af om jeg virkelig havde løjet for mig selv, men det lader det ikke til. Dem der har set billeder fra sidst jeg var så overvægtig, kan ikke forstå at jeg vejer mere nu, for jeg ser ikke lige så tyk ud nu som jeg gør på de gamle billeder - og i øvrigt føler jeg mig ikke så tung, ej heller synes jeg at det ser så slemt ud...
I dag er jeg faldet lidt ned igen, for intet har jo ændret sig. Jeg er stadig den samme, mine venner elsker mig stadig osv. Så jeg er gået tilbage til IKKE at tælle kalorier, for jeg bliver nødt til at se om jeg har fat i den lange ende med den kost jeg spiser nu. Hvis jeg ikke kan se vægttab om nogle uger, ja så skal der gøres noget, men lige nu vil jeg fortsætte som før (men dog skære slik og is ned til et absolut minimum) og så se om det er helt hen i hegnet.

Ellers vil jeg give din kæreste ret, for jeg er OGSÅ stolt af dig! Nogle gange når man sætter sig for at have en syndedag, så er der alligevel noget indeni der siger "Nej, fandme nej!" og det er så vigtigt at have den stemme! Flot, søde! :-D

Hvad skal du ellers lave i weekenden? Vi havde besøg af K+F i går og der gik lidt rødvin i det, men i dag skal vi ikke noget. Bortset fra at hygge og gå en lang tur med hunden :-) I morgen skal vi til konfirmation et meget fint sted, der hedder Hotel Baltic. Jeg er meget spændt på maden - især fordi vi har hørt at kuvertprisen er ca. 600,- pr. person!! 8-O

Når du synder, hvad er det så du synder med?

Kh. S

Kære S,

Puha, den med vægten kender jeg. Min vægt gik i udu, og jeg valgte bevidst ikke at købe en ny. Jeg ville være fri for at veje mig konstant, og vægten skulle ikke være det som bestemte om jeg havde det godt eller ej. Blev dog klogere da kalorierne efter noget tid havde syet meget af mit tøj mindre - og ejer nu en vægt igen!

Jeg har haft nogle dumme dage her på det seneste. Er som om gode intentioner er forsvundet, så i dag skal jeg kæmpe mig ind i rytmen igen. Den anden dag da jeg havde været ved diætist fortalte jeg kæresten at "Idag har jeg syndedag". Da jeg om aftenen ikke havde syndet sagde kæresten pludselig "jeg må indrømme at jeg er stolt af dig, du sagde du ville synde - men du har intet gjort". Jeg har så taget revanche torsdag og fredag, men i dag bliver en god dag!

For at fastholde mig selv i dagens madprogram vil jeg lige dele det med dig;
Havregryn med rosiner og skummetmælk
2 sk knækbrød med hvidløgsost
1 sk rugbrød med hamburgryg og hytteost samt blandet grønt
1 sk sandwichrugbrød med mørk 73 % pålægschoko
Fuldkornspasta med kødsovs med en masse skjulte grøntsager i
Youghurt med Isis Choko Crunch

Choko crunch lyder for godt til at være sandt, men Isis har virkelig fundet fidussen der. Jeg tjekkede med diætisten og den holder 100 % hvad den skal for at være morgenmadsprodukt. Endda med 19 % kostfibre i! Den er sødet med dadler, og har en let smag af choko. Og når den så kommer i vanilie youghurt - ja, så er det bare perfekt! Bruger det tit som aftenhygge eller som mellemmåltid mellem frokost og aften da det mætter godt, og jeg dermed ikke spiser for meget til aften. 

Jeg vil få gang i dagen, klokken er 8.30 og morgenmaden er spist. Håber at du får en rigtig dejlig dag.

Knus

Lidt om tankerne bag bloggen og skribenterne..

For noget tid siden oprettede L en blog, som hun dog aldrig fik i brug. Egentlig overvejede hun derfor at slette den igen, men hun syntes stadig at hun manglede et sted at sparre og skrive omkring den situation hun står i. Hun spurgte derfor S om hun ville være med til at skrive en blog om den vægttabsrejse som vi begge er draget ud på. Heldigvis sagde S ja, og vi glæder os rigtig meget til at vi får ordentlig gang i bloggen. Og det tror vi der snart kommer – vi elsker nemlig begge at skrive.

Vi vil begge gerne tabe os, har i perioder haft let ved det, og i andre haft rigelig med udfordringer. Begge har vi brug for at snakke, få vendt tanker og fortælle om vores glæder, frustrationer, hurra-oplevelser og hvad vi ellers må støde på.

Grunden til bloggens navn

L er lettere fascineret af ”Pippi Power”, som i bund og grund handler om at være som Pippi. Før dine tanker, ønsker og ideer ud i livet og lær at elske dig selv. Derfor måtte det perfekte da være at vi slap vores indre Pippi'er løs og kæmpede, dansede og hyggede os hele vejen frem til vores drømmemål.

Men hvem er vi så?

L er en kvinde på snart 29 år. Har været overvægtig i omkring 10 år, haft tabt en masse kg, taget dem på igen, tabt kg igen og taget dem på... Har prøvet at gå hos vægtkonsulenterne og WW og tabte mig da også. Men de gode vaner holdt bare ikke ved, og psykisk fulgte det ikke med. Begyndte derfor hos diætist i november for at have en fagperson at holde i hånden undervejs. Mit største problem er nok min sort-hvid opfattelse af tingene. Jeg ser meget alt eller intet på tingene, og kan have meget svært ved at acceptere hvis jeg har undet mig selv lidt søde sager osv. Jeg er derfor begyndt at skrive op hvad jeg spiser, så jeg har det reelle billede at holde mig til hvis jeg dunker mig selv i hovedet med det. Jeg håber, at det vil virke... Glæder mig til at dele rejsen med jer.

Jeg -S- er en 30-årig kvinde, der opfører mig som om jeg aldrig har været ude af tyverne . Jeg er gift, studerer, fester, hygger og prøver at finde ud af livet.
Jeg tog 30 kg. på efter gymnasiet, tabte 20 kg. i 2007/08 og har taget de fleste - hvis ikke alle - på igen. I første omgang tabte jeg mig med WW, men er ikke god til at blive holdt øje med og heller ikke at skulle betale for noget hvor jeg skal gøre arbejdet selv. Mit motto er: "Alt med måde", for jeg vil ikke begrænse mig selv. Jeg er ikke på slankekur men skal leve sådan resten af mit liv. Derfor prøver jeg at finde den bedste vej for mig, der består i at spise små portioner og overvejende sundt. Jeg leder stadig efter motions-motivationen. Jeg mistede den for et par måneder siden. Hvis nogen har set den så meld jer lige! :)

onsdag den 11. maj 2011

Kære L

Jeg har ikke haft en vægt i lang tid, så det er sikkert også derfor jeg tog på i juleperioden. Pludselig var meget af mit tøj simpelthen blevet mindre!!

For et par måneder siden skete der dog noget underligt: pludselig mistede jeg simpelthen min appetit!! Mig, som aldrig missede et måltid eller sagde nej tak til noget som helst! Det varede ikke længe før jeg havde fået styr på mit indtag. Nu tænker jeg mig om før jeg propper noget i munden - altså, på den måde om jeg er sulten, tørstig eller bare keder mig - for jeg forsager INTET! Jeg lever stadig som et ganske almindeligt menneske, der tager i byen, spiser junk dagen derpå, slik/is/whatever en gang imellem osv. Mit motto er: Alt med måde!

Jeg ved ikke om jeg har tabt mig, men det tror jeg. Thomas siger i hvert fald at han kan se forandringer. Mit princip med ikke at få en vægt ind ad døren er jeg blevet nødt til at fravige, for jeg har brug for at vide om der sker noget.

Til gengæld er jeg gået helt i stå på motionsfronten. Jeg gider simpelthen ikke. Men det er dog blevet noget bedre med bare at komme ud, efter vi er flyttet til Aabenraa. Det er meget sjældent at jeg bruger bilen, hvis jeg skal noget, i stedet går eller cykler jeg.

Kære S,

Dejligt du vil være med herinde :) Så skal vi sammen finde motivation og snakke om hvad der ellers rører sig.

Har haft en virkelig nede periode, tog 5 kg på fra februar og her til den 2. maj hvor jeg igen var ved diætist. Tænkte at nu var det fandme nok, og at jeg ville vise mig selv og verden at jeg kunne tabe mig og nå mit mål.

Har aftalt vejning med diætisten cirka hver 14. dag indtil sidst i juni, og så må vi derefter aftale hvordan det skal køre. Har det bedst med den korte snor, og at blive samlet op inden jeg kører ud på sidespor igen.

Dagene efter mødet skrev jeg ned og planlagde om morgenen hvordan dagens måltider skulle se ud - så der ikke var noget at diskutere med mig selv om. Jeg var SÅ dårlig af pludselig ikke at få sukker, så var rart at have planen at holde mig til. Den røg så lidt i weekenden, men fra i morgen vil jeg skrive ned igen, og skrive hvis ikke jeg overholder planen. På den måde kan jeg se hvor meget jeg træder ved siden af, istedet for at fordoble det og se helt sort på det.
Og så er det jo bare en fantastisk årstid som giver så meget energi også! Flytter sgu til spanien når det bliver vinter ;)

Hvordan står det til hos dig?