To hunkøn blogger om glæder, frustrationer, gode råd, hurra-oplevelser gennem den fælles vægttabsrejse de er draget ud på.
Hvis du vil læse mere om os, og baggrunden bag bloggen kan du læse vores indlæg her;
http://slippippiloes.blogspot.com/2011/05/lidt-om-tankerne-bag-bloggen-og.html


fredag den 5. august 2011

Vaner er en bitch!

Kære L

Jeg har faktisk haft den dummeste og bedste dag i dag. Som sagt skulle jeg til scanning, men den blev aflyst (da jeg var deroppe!!) fordi det var den forkerte jeg var blevet henvist til. Så nu starter jeg forfra, bag i køen. Så jeg var virkelig ked af det og frustreret, da vi kørte fra sygehuset. Heldigvis havde jeg en aftale med en veninde på yndlingscaféen. Oprindeligt var det meningen at vi skulle spise frokost sammen, men fordi min scanningstid blev flyttet fra kl. 14.50 til 12.50 troede jeg ikke jeg kunne nå vores aftale og spiste hjemmefra. Derfor blev det til et glas vand og 2-3 kopper kaffe :-)
Her til aften var det meningen at vi skulle mødes med nogle venner på stranden til grill- og bålhygge, men vejret var ikke til det, så de kom herop i stedet. Vi har grinet og hygget så meget at jeg næsten har ømme mavemuskler :-) Så heldigvis har alt mit dårlige humør forladt mig!

Maden i dag har været meget fornuftig, men jeg har vist ikke helt spist nok....

2 blødkogte æg + et rundstykke
1 sk. rugbrød med fiskefrikadelle og remo
1 øl + 2 sallos (lakrids-bolcheting)
1 chilipølse, kartofler vendt i lidt olie/citronsaft, tomatsalat og hvidløgsflute

I morgen skal vi til indflytterfest, så der kommer det nok ikke til at se så fornuftigt ud :-)


Til sidst vil jeg bare lige sige, at jeg synes det er så flot med alle de ting du gør for dig selv: i stedet for at ligge på sofaen og se film, workouter du på wii'en - i stedet for bare at spise videre af vingummierne, fik du stoppet dig selv! Altså, du SKAL være stolt af dig selv, for selvom der sker små svipsere hist og pist, så får du det stoppet i tide. JEG er stolt af dig, min pige, og det vil jeg altid være! :-)

Fredag, åh fredag

Sødeste S,
tak for støtten og de søde ord. Det betyder så meget!! Håber ikke at du skulle døje med ondt i maven for længe. Nogle gange vinder de nemme løsninger altså bare...

Startede dagen med at være sådan lettere øv. Spiste morgenmad, lagde mig på sofaen og så film - og slukkede den efter 35 min! I stedet fandt jeg nye batterier til mit wii board og tog 30 minutter wii fit plus free step! Var ved at give op efter 3 min da jeg syntes jeg fik ondt mærkelige steder, og ikke mente jeg kunne gennemføre. Lavede små aftaler med mig selv undervejs, og pludselig var de 30 min gået. Og jeg var pisse stolt, og ikke mindst i meget bedre humør.

Maden i dag har været lidt dum. Troede det var noget kotelet rest jeg havde i fryseren med en masse grønt - viste sig at være kødsovs. Så endnu en gang i denne uge fik jeg pasta og kødsovs!

Var nede i byen her til aften og skulle lige holde en pose vingummi for min niece. Da jeg har puttet den 3. vingummi i munden går det op for mig hvad det er jeg laver...! Og stopper så vanen der ;) Sgu skræmmende så vane-agtig man handler nogle gange. 

Men til maden:
  • 1 sk rugbrød med smøreost og en nektarin
  • Kartoffelporresuppe
  • Youghurt med cherios
  • Pasta og kødsovs
  • Fredagsguf (1 kinder chokolade og lakrisal)
  • 3 vingummier 
Har brugt 22 point i dag. Egentlig havde jeg skrevet to sk knækbrød på her til aften, men er ikke sulten, så har droppet dem. Gav mig selv plads til lidt slik i eftermiddag. For 4 point! Har stadig 2 pakker lakrisal i skabet. Er lidt en test for at se om jeg kan lade dem ligge.
Synes jeg har været sulten efter frokost, og var det også i går efter suppen. Ved ikke om det bare ikke mætter nok. Ristet rugbrød i tern kunne måske være en mulighed at putte i næste gang.

Hvordan har din dag været? :)

<3

Det er helt okay...

Kære L

Selvfølgelig er det træls at gå over sine points, når det er gået så godt, men du er selv inde på det helt rigtige: at det er noget du skal have indarbejdet, så du ikke får dårlig samvittighed. Det er jo netop en del af livet at der kommer dage, hvor maden bare ikke lige passer ind i en sund livsstil.
Kig på det du har spist i går og klap dig på skulderen!! Søde, det er satme flot klaret! Du har jo haft en helt kanon dag, som du sluttede af med kebaben. Ja, måske ikke det bedste, men det skal nu nok gå alligevel!
Det er så fedt at læse at du har nogenlunde styr på dine tanker! Altså, du ved hvilke tanker der er forkerte og uhensigtsmæssige, og det betyder at du er kommet langt! Jeg er stolt af dig!

Her går det stille og roligt. Vi orkede ikke at lave mad i går, da vi kom hjem så det blev burger og pommes, og som hver gang jeg får sådan noget, begynder min mave at skabe sig. Well, så kan jeg lære det!
Min scanning er jo i dag, så jeg er bare glad!! Den er endda blev fremskudt, så i stedet for kl. 14.50 kan jeg nu komme til kl. 12.50 (hvilket betyder jeg har lidt travlt).

Hav en dejlig fredag! :-D

Lidt blandet...

Kære S,
Min veninde syntes pludselig vi skulle i byen i går, så der endte jeg! Der skete dog ikke en skid, så efter en strawberry daquiri og en kebab!! tog jeg hjem igen. Var dog trættere end træt, så fik intet skrevet.

I dag har jeg det helt vildt dårligt. Ikke fysisk, men psykisk! Er så ked af jeg spiste kebab igår, og dermed ikke overholdt mine point. Samtidig er det også en følelse som jeg er nødt til at arbejde det. Det vil ikke være sidste gang jeg ikke overholder mine point. Der vil komme fødselsdage, fester, dage hvor jeg måske ikke kan holde min overspisetrang i skak. Men jeg er nødt til at vende tilbage til en ny dag med hovedet højt.

Men ellers så dagen sådan her ud:

  • 1 sk rugbrød med smøreost
  • 2 knækbrød med ost
  • Rugbrød med chilispegepølse, grønt og hytteost
  • 2 knækbrød med smøreost
  • Kartoffel/porresuppe med sprød parmaskinke og purløg
  • Kebab
  • Strawberry daquiri
Ved ikke lige hvor meget jeg overskred, tror egentlig kun det er kebaben som hænger. Og det er vist 12 point ca :) Nå, ny dag, nyt regnskab :)

I går nat havde jeg en drøm, hvor jeg gik helt amok i mad. Ville ikke skrive det op, for ingen skulle vide jeg havde spist det. Og da jeg vågnede var jeg sådan lidt "Hvem var det du prøvede at snyde der - altså udover dig selv". Har aldrig formået at aftale med min krop at kalorier skulle holdes hemmelige - og den derfor ikke skulle tage på ;)


Hav en god fredag :) Jeg vil putte mig på sofaen med en film, inden opvask og frokost :)

onsdag den 3. august 2011

Ork ja!

Kære L

Du har jo klaret det så fint de seneste dage med færre points end du må få, så de to points du er gået over i dag gør ikke noget :-) Jeg er virkelig imponeret over hvor flot du har klaret det de sidste dage! Er det forresten det helt gamle ww program du følger? Altså, det hvor valgfri mængde kartofler er 2 points, pasta 4 osv.?

Her er det også gået fint, men det bærer dog præg af at jeg ikke har så meget forskelligt mad at vælge af :-) Jeg har dog fået afprøvet nogle grænser i dag, så jeg er meget stolt! F.eks. havde vi købt fryse-rundstykker til morgenmad. Normalt spiser jeg to, men i dag valgte jeg kun at putte pålæg på tre halve og lod det sidste ligge i køkkenet - og det lykkedes mig at lade det sidste ligge!! Normalt ville jeg have spist det med det samme eller lidt senere.
Den anden ting jeg er stolt af, er at vi var ude og spise på en græsk restaurant, hvor vi spiste af buffeten. Helt uden at være klar over det, tog jeg kun en lille smule af det jeg gerne ville have og ikke mere. Der var ikke særligt meget på tallerknen, så da T gik op anden gang, fik jeg ham til at tage et lille stk. moussaka med og sådan en rulle med skinke/ost fyld. På den måde slap jeg for at se buffeten i øjnene igen :-)

Nu er vi tilbage i lejligheden og har fået vores dessert: en sunlolly med vindruesmag, MUMS!!! :D De er bare gode!! :D

Puuuuuuha...!

Kære S,
denne dag har godt nok holdt hårdt. Jeg kom igennem den, men har brugt to point for meget! Meningen var at jeg ville have haft fyldte peberfrugter til aften. Men da jeg var virkelig sulten, så kogte jeg frisk fuldkornspasta i stedet med kødsovs til! Tænker at det kunne være gået meget værre, så er egentlig tilfreds. De sidste dage har jeg også brugt færre point - så mon ikke det går op?!

Tror jeg misforstod dit spørgsmål så :) Altså, hvis det er feriespisning - så kender jeg mange som skejer mere ud. Så ud fra det du skriver så syntes jeg da klart du har fornuft og bevidsthed med i dine valg. Flot :)

I dag har jeg spist:
  • 1 sk rugbrød med ost og jordbær til
  • 1 sk rugbrød med hamburgerryg, hytteost, tomat og purløg (Jaja, jeg ved det. Det samme som de 2 sidste dage. Men det smager godt) 
  • En portion knasende multi cherios
  • Pasta med kødsovs med en masse grønt i og lidt parmesan
  • 2 sk knækbrød med philadelphia light smøreost med peber og forårsløg (Osten kan klart anbefales. Mums den var god... Trængte til et alternativ til min hvidløgsost)
Et pointforbrug på 26 istedet for max 24. Men, de er brugt på rigtig mad, og ikke guf! Det er også et klart plus! Har virkelig været en mærkelig dag. Har følt mig trist uden egentlig at være trist. Følt mig ynkelig uden at vide hvad jeg skulle ynke over. Nu står den bare på afslapning på sofaen med min dyne og en film.

I går købte jeg multi cherios. Har noget tid kørt på mini havrefras, men trængte til et alternativ. Ikke at de her vil blive brugt til morgenmad, for faktisk smager de lidt slik agtigt. Har tjekket indholdet, og det ser ok ud! Tror dog bare jeg vil bruge den til mellemsnack og når den søde tand trænger til lidt godt.

Nå, det var filmen jeg kom fra :) Håber at du og T har haft en dejlig dag sammen :)

Kære L

Ja, jeg er med på at man får et bedre overblik over, om man får for lidt eller for meget mad, hvis man vejer det - og normalt vejer jeg også min mad. Jeg fik i øvrigt max. 125 gram pasta, hvilket er helt normalt. 
Spørgsmålet gik også mere på, om det så fornuftigt ud i forhold til ferie osv. :-)

Lejligheden her i Esbjerg er på magisk vis nogenlunde kølig, og derfor holder vi slappe-af-indenfor dag indtil aftensmadstid, hvor vi kører til Blåvand. T har nemlig inviteret mig ud og spise, og så vil vi rigtig gerne ud til vandet og dyppe tæerne - eller lidt mere hvis vandet er varmt nok.

Maden i dag
1½ rundstk. med div. pålæg og rød peber
Blåbær
Salat af iceberg, tomat, rød peber og kyllingestrimler og et lille stk. grovflute
Sukkerfri yoghurt med et lille drys havregryn

Det er lidt træls med et feriekøleskab, for der er ikke så meget at vælge imellem...

Håber du har haft en god dag! :-)

Ååååh...

Kære S,
hold da op en kamp jeg lige har haft for at få mig til at spise morgenmad. Har argumenteret overfor mig selv om hvorfor jeg skulle gøre det! Til sidst røg en rugbrød med ost, og lidt jordbær ned. Blev ramt af en mur af ligegyldighed, men fik den brudt! Hurra!!

Mht. din mad. Tror da det er fint :) Men igen, det kommer an på mængden af pasta osv. Hvis du har mod på det i en periode så prøv at veje din mad, og se hvor stor mængden er. For selvom det egentlig er sundt kan man sagtens få for meget alligevel :)

Hav en dejlig dag :)

Ps. Min "svømmemakker" har lige skrevet og spurgt om vi snart skal svømme igen. Så ehm.. Måske jeg har en aftale tirsdag morgen ;)

tirsdag den 2. august 2011

Kære L

Ih, hvor er du bare sej! :) Og hvor er det bare dejligt at du har haft sådan en god dag! :-)
Du har fat i den helt rigtige ende med at være tilfreds med at maden er ændret til en start. Jeg tror nemlig ofte man komme til at sætte for mange ting i gang, og så går man død i det alt for hurtigt... 

Jeg har ellers haft en dejlig dag! Vi kørte til Esbjerg ved 13-tiden, hvor vi låner T's kusines lejlighed. Vi har været et smut på gågaden, hvor vi brugte maaaange penge ;-) og så var vi en tur ved vandet efter aftensmaden. Jeg er ret stolt af mig selv madmæssigt, for det er blevet til:

½ sk. rugbrød med 6% ost og marmelade og ½ med fiskefrikadelle
1 valnødde-grovbolle-ting med skinke/ost (minimal dressing)
Økologisk hyldeblomstdrik
1 blomme
Frisk pasta med pesto, salat og kylling (spiste IKKE skindet, men gav det til T!)

Lige om lidt vil jeg spise noget frugt. Vi har appelsiner, blommer, nektariner og blåbær :-) Derudover har vi Sunlolly med vindrue i fryseren :-)

Søde, hvis du kigger på mit mad, ser det så helt håbløst ud? Altså, jeg synes jo jeg har klaret det godt, selvom vi har været på farten det meste af dagen...men jeg er bange for at jeg bilder mig selv noget ind...
Kære S,
Så gik endnu en dag :) Og hvilken god én ;)

Jeg har været et smut i Netto og købe en tavle. Har på alternativ vis hængt den op ude i entréen. (Var ikke så gode venner med de skruer som fulgte med) Madplanen for denne uge samt planer er skrevet op - og skal nu bare føres ud i livet ;)

Har i dag gennemsøgt nettet for pointliste over snold! Vidste at jeg havde set den et sted engang, og fandt den da også igen. Så nu har jeg lavet mig en lille liste over slik og pointværdi! For slik og snold indenfor rimelighedens grænse skal der være plads til :) Tror at der kommer et heksehyl til 2 points på bordet på lørdag ;) Har også regnet mig frem til at der i min yndligsbradepandekage er 175 points - voldsomt i forhold til mine 24 om dagen.. For ét stykke nøjes jeg jo ikke med. 

Ellers har det været en hyggelig dag. Hentede min lille niece i dagpleje og hyggede lidt med hende. Alletiders charmerende unge :) Har lavet salat med nudler og kylling til min søster da jeg ikke syntes at en indkøbt sandwich ville passe godt til hendes kur ;) Og sidst men ikke mindst har jeg - for anden dag i træk - taget opvasken efter jeg har spist aftensmad... Min mor bliver SÅ stolt af mig hehe..!




Nu til maden;


  • Havregryn med blåbær og skummetmælk
  • Intet
  • En sk rugbrød med ost og hamburgryg. Tomat, purløg og hytteost
  • 2 sk knækbrød med hvidløgsost
  • Fuldkornsnudler med grønt, kylling og lidt feta
  • Jordbær
Har i dag brugt 20 point ud af 24.

Jeg går og overvejer hvad jeg skal finde på med motion. Overvejer at begynde til zumba - selvom rytme i kroppen ikke er det jeg har mest af. Overvejer også at begynde at morgensvømme igen. Og gå ture. Pt. er jeg dog godt tilfreds med at maden er ændret - så kommer det andet til senere.

Lyder godt at yndlingscafeen også er ved at blive mere bevidst om de gode, sunde sager. Hip hurra for fuldkorn...!

mandag den 1. august 2011

Hvor er det godt at se dig!!

Kære L

Ih, hvor har jeg savnet dig!!
Jeg er så ked af at du endnu en gang har været nede i hullet, men det er godt at du har fået gjort noget ved det igen. Jeg er stolt af dig!

I min verden går tingene meget langsomt! Jeg har vist været for god ved mig selv i ferien, og sammenlagt med en lille måned på krykker så er det ikke gået den rigtige vej... I dag ville jeg have begyndt at tælle kalorier, men jeg havde det elendigt da jeg vågnede, og T lavede mad til mig. Det har ikke været usundt, men jeg har bare ikke talt kalorier...

Her til aften var vi på yndlingscaféen, der netop har fået nyt menukort. Det var ikke så spændende som håbet, men der er kommet nye tiltag, som at alt deres brød er fuldkornsmærket bl.a. Jeg bestilte en oksekødsburger, men spiste kun underbollen og lidt over 1/3 af overbollen. Der var kartoffelbåde med til, men jeg spiste kun halvdelen, så jeg er ret stolt af mig selv (selvom jeg spiste resten af T's bøf, som han ikke kunne have)!

Udover det har jeg spist:

1 sk. rugbrød med æg og tomat
1½ portion suppe af vand, bouillon, blomkål og kylling
1 gl. multijuice
1 blomme
1 sk. rugbrød med 6% ost, skinke og tomat
Caféburger med kartoffelbåde, en lille Fanta og ½ l. vand

I morgen tager vi en tur til Esbjerg, så der kommer jeg til at bevæge mig lidt mere end ellers - og det vil jeg glæde mig til!! ;-D

Stort kram <3

I'm back!!!

Kære S,
Nu er jeg ved at have gravet mig selv op igen! Har haft en del ting som fyldte, og så er det svært at skabe nye vaner samtidig. Tror og håber at jeg er klar igen ;)

Var ved lægen i dag, ikke pga vægten, men den blev også en del af min dagsorden. Fortalte ham at jeg simpelthen ikke kan overskue det mere, vejer det højest jeg nogensinde har vejet. (120½ kg på hans vægt) Spurgte om der var mulighed for at jeg kunne komme en gang om ugen hos hans sygeplejerske for at blive vejet - og han sagde sgu ja!! :D Han sagde at det da var det mindste de kunne gøre, og hvis jeg kunne bruge det som en slags "hjælp-til-selvhjælp" så var jeg velkommen. Jeg har sagt det før, og siger det gerne igen - kan virkelig godt lide min læge :)

Jeg har ladet stå meget til. Jeg har ikke kunnet overskue alle de kg, som jeg skal af med. Har forsøgt, fejlet og spist endnu mere, som jeg ikke burde.

I dag er jeg begyndt at tælle point igen, og min dag har set sådan her ud:
  • Morgen: 1 sk rugbrød med ost
  • Mellem: Sprang jeg over da jeg spiste sen morgenmad
  • Frokost: 1 sk rugbrød med hamburgerryg, hytteost, tomat og purløg
  • Mellem: Jordbær og 2 sk knækbrød med hvidløgsost
  • Aften: Fuldkornsnudler med grønt og varmrøget laks
  • Mellem: 2 isis Choko småkager og en nektarin
Har spist for 20½ point, og har 24 at bruge af..

De sidste gange jeg har forsøgt at ændre kurs har jeg droppet alt usundt på en gang. Tænker at jeg med mine point nemt vil kunne få det usunde ind i mit regnskab - og at jeg ikke vil gå af med min light sodavand pt, da andet har større prioritering.

Det er dejligt at være tilbage - og glæder mig til at høre om hvordan det går i din verden.

Kæmpe knus <3