To hunkøn blogger om glæder, frustrationer, gode råd, hurra-oplevelser gennem den fælles vægttabsrejse de er draget ud på.
Hvis du vil læse mere om os, og baggrunden bag bloggen kan du læse vores indlæg her;
http://slippippiloes.blogspot.com/2011/05/lidt-om-tankerne-bag-bloggen-og.html


lørdag den 13. august 2011

Sygdom...

Kære L

Vi skulle have været ude hos nogle venner hele dagen i går, men jeg lagde mig syg. Først med en kæmpemæssig spændingshovedpine, som gik over i et maveonde :-( Så det var egentlig bare det min fredag gik med.
I dag har jeg det lidt bedre, og det bliver jeg også bare nødt til for vi er på vej til forfest (!!!) og derefter festival her i byen! Derfor har jeg heller ikke lige så meget tid til at skrive...

Søde, hold fast i alle de negative tanker du har om 'the chokolate incident' og tag dem frem igen næste gang du får lyst. Du har ret i at vi vidste det ville komme, for det gør det jo for alle på et tidspunkt, men i stedet for at banke dig selv i hovedet, så brug det! Jeg ved godt at du ved det her, men jeg ville alligevel bare sige det, for jeg ved jo hvor hård du kan være ved dig selv!

Hav en rigtig dejlig weekend, søde! Jeg glæder mig til at høre hvordan resten af din kommer til at gå :-)

Kæmpe kram

Så skete det...

Kære S,
er glad for at din vægt ikke er så slem som du frygtede. Sjovt som man kan bilde sig selv ting ind, og være bange for at se tingene i øjnene. Godt at du steg på "monstret" og fik det afkræftet.

I går skete det så. Jeg gik amok med chokolade og chips, med det resultat at jeg har sovet dårligt i nat, og haft sådan en "blaaaah"-følelse i kroppen. For det er jo ikke det den er vant til pt, hverken mængderne eller fedt- og sukkeragtig. Nå, men ny dag, nye muligheder. Jeg må op på hesten igen. Vidste jo at det ville kunne ske, men nu har jeg sgu så syndet nok for denne uge.

Ellers har maden været ganske fin. Overholdt mine point indtil "syndfloden" af usunde sager kom ind i billedet.

Hvordan gik din fredag? God weekend :)

fredag den 12. august 2011

Puha altså!

Kære L

Jeg har ikke været på vægten i lang tid, for jeg har simpelthen været bange for at den ville vise mig et 3 cifret tal. Det har jeg aldrig været oppe på og det har jeg heller ikke tænkt mig at jeg skulle - og hvis jeg så ikke gik på vægten, kunne jeg jo ikke se om jeg var der, vel... *smiley, der ruller med øjnene*
Men i dag gjorde jeg det altså alligevel. 
Den 27.5. sagde vægten 94,8 kg. og det var sidste gang jeg vejede mig (bortset fra en gang i sidste eller forrige måned) og i dag - knap 3 måneder senere - sagde vægten 95,5 kg! Så alle mine tanker om at have taget på i sommerferien, har faktisk ikke passet (ja okay, bortset fra 700 gram!). Lidt vildt at tænke på, ik?
Det må jo så betyde, at jeg har nogenlunde styr på maden i forhold til at holde vægten! Det er virkelig noget der gør mig utroligt glad, for så ved jeg jo godt at det er muligt at tabe mig uden at skulle gøre det helt store for det! FEDT!! :-D
Nå, jeg vil ud og have lidt morgenmad :-) Hav en dejlig dag og en skøn weekend! :-)

torsdag den 11. august 2011

Træt og glad :)

Kære S,
synes det er en god plan du har lagt. Er altid nemmere når man har lidt struktur :)

Nu har jeg overstået endnu en arbejdsdag. Har købt en saft og stilt i køleskabet på jobbet hvis jeg bliver lækkertørstig. Har faktisk klaret dagen ganske fint :)

  • 1 sk rugbrød med smøreost
  • 1 sk rugbrød med æggesalat lavet af et æg, hytteost og krydderier
  • 2 sk knækbrød med hytteost
  • Et stykke tærte med kartofler, løg og champ, dertil tomatsalat
  • Cherios
  • ½ pk lakerol
Har brugt alle mine point i dag :) Men det har været en god dag, og kan mærke at jeg ikke har trangen til at skeje ud pt.  Det er virkelig dejligt at jeg ikke hele tiden har lyst til at proppe mig med usunde sager, men at jeg har et blodsukker i balance, og poweren til at træffe de gode valg. 

Tak fordi du er dig!

Kære L

Jeg har besluttet at lægge tælleriet på hylden indtil jeg starter på uni igen. Jeg har brug for en forudsigelig hverdag, for lige nu er det aldrig til at vide hvor vi er når vi bliver sultne. Vi er alt for spontane til at kunne planlægge madpakker, og lige for tiden har vi ikke nogen madfantasi... :-/
Som du også skrev, så vil jeg glæde mig over de gode valg jeg tager i hverdagen, og så ellers bare leve almindeligt - selvfølgelig uden at gå all in på kalorierne.

Så til dagens JUBIIIII-ting:

  • Frokosten blev mere kalorietung end forventet, så derfor lavede jeg kinesisk-inspireret suppe til aftensmad. Jeg tilsatte kun 1 'brik' nudler og ellers masser af grønt og fisk! ;-D
  • T er på vej ned på tanken as we speak efter slik. Han spurgte om jeg skulle have noget med, og det eneste jeg bad om var en juice. Vi har nemlig lige været over grænsen, hvor vi købte Sallos (sådan nogle lakrids-bolcher). Derudover vil jeg lave en lille dessert (hvis jeg bliver lækkersulten) af æblemos, hk. hasselnødder og hk. chokolade
Tak fordi du er der for mig, og fordi du tror på at jeg kan komme tilbage! :)

Kæmpe krammer <3

Den tredje mulighed...

Godmorgen S,

Jeg glemte helt at nævne en tredje mulighed. At du tager den med ro nu, og tager en dag af gangen. Får tanken, ønsket og presset om vægttab lidt på afstand, og når du er klar igen så giver du den gas.

<3

onsdag den 10. august 2011

Kram til dig!!

Kære S,
er ked af du er i en dårlig periode. Læste dit indlæg i bussen, og har tænkt lidt over hvad jeg skulle foreslå. Jeg kender jo selv til de skidte perioder hvor der ingen overskud er. Er egentlig kommet frem til to forslag
  • Du tager den med ro, og lader point være point. Du fokuserer på de gode valg du tager, hvis du gør noget andet end du plejer, skriver hvis du synes du har været sej. Lad være med at lade dig stresse af hvad "du burde", men se på de positive ting du gør!
  • Du tæller point. Og evt lader 4 point hver dag gå ind i et regnskab du kan bruge til at skeje ud i weekenden. Du skal selvfølgelig stadig fokuserer på det positive, og reflektere over dine valg. 
Jeg vil ikke have du slår dig selv i hovedet med du er dum! For det er du ikke! ALLE har dårlige perioder hvor tingene bare ikke fungerer. Jeg har selv lige haft en, og vil gøre ALT for at hjælpe dig igennem din. Op med hovedet smukke! Du er sej, og du kan godt :) Har lige købt Ude og hjemme (jaja mormor!) fordi der var nogle opskrifter på frokostretter. Prøver at kigge dem igennem og udregne point hvis der er noget spændende.

Min dag har været fin madmæssigt. Har brugt 20½ point.

  • 1 sk rugbrød med smøreost
  • 1 sk rugbrød med hamburgerryg,et skrabet lag hvidløgsost og agurk
  • 2 sk knækbrød med smøreost
  • 2 madmuffins med salat
  • 2 isis småkager (2 p)
  • Cherios
Kæresten har bagt tærte mens jeg var på job. Og den ser bare lækker ud! Må dog vente til i morgen aften med at smage den. Men så er der også madpakke klaret til jobbet jo :) 

Kæmpe kram til dig... Er her for dig <3

Du har fortjent det!

Kære L

Jeg kan godt forstå du havde en fantastisk dag i går - og du har fortjent det! Jeg synes det var rigtigt sejt gjort at du ikke købte noget i stedet for heksehylene! :-)

Jeg har til gengæld en lidt underlig dag.. Den startede fint med at jeg var sammen med min veninde og hendes søn på 8½ måned. Jeg skulle kigge efter ham, mens hun skulle ind på sygehuset og have svar på en scanning. Bagefter inviterede hun på café. Jeg fik en sandwich med laks (brødet var fuldkornsmærket). 
Til aftensmad har vi fået kyllingeoverlår (ingen skind til mig) med mos af blomkål, kartofler, løg og gulerødder. Umiddelbart efter aftenmaden fik jeg rigtig ondt i maven og måtte af med det igen. Jeg tror jeg er ved at blive syg, for i går havde jeg det også skidt: tung i hovedet, træt og ondt over det hele. Jeg synes ellers ikke jeg har mærket noget til i dag, men jeg har jo også været af sted... Nå, men nu er jeg i hvert fald sulten igen...

Jeg ved simpelthen ikke om jeg er gearet til det her lige nu. Jeg vil jo så gerne tabe mig, men energien er bare i bund, og det eneste jeg tænker på er at 'dumme' mig... Måske skal jeg bare sørge for at få så mange succeser, at jeg får modet til at gå RIGTIGT i gang?  Men hvad kendetegner så en succes?   

Åh altså...jeg synes sgu mit hoved modarbejder mig for tiden...

Fantastiske tirsdag

Kære S,
jeg har bare haft den bedste dag længe. Jeg var jo ved lægen, og havde som sagt tabt 3,6 kg den sidste uge. Det udløste sushi af kæresten, og jeg gav biobilletter til "Abernes planet".

I bioen skulle vi jo have sodavand og slik. Jeg havde i bussen sagt til kæresten at jeg ikke turde tage en af de der bittesmå poser chips, for var bange for at jeg ville få for meget lyst til dem efterfølgende. Jeg havde derfor besluttet at jeg gerne ville have heksehyl - mit yndlingsslik :)Men havde de dem?! NEJ! Så jeg købte intet slik. Istedet spiste jeg lidt af den pose kæresten købte. Der var 150 g i, og kostede 7½ point for sådan en pose. Det er jo ikke galt. Tror jeg spiste 10 stykker.
Da vi sad og snakkede inden vi gik i biksen, havde jeg kigget hen på størrelserne af glassene. Plejer at tage en stor sodavand, men tænkte i dag "du kan godt nøjes med en mellem". Så jeg nappede en mellem cola zero :)

Min dag har set sådan her ud:
  • En skive rugbrød med smøreost
  • En skive rugbrød med hamburgerryg, hytteost og agurk
  • Cherios
  • Sushi
  • Ca 10 stykker slik
Jeg har bare haft en rigtig dejlig dag altså. Og på Sushirestauranten var der endda en som sagde til sin veninde "Sikke en fed skjorte"... Pssst, det var min hun snakkede om! Hurra :D Nu vil jeg putte mig under min dyne og sove :) Sov godt verden :)

tirsdag den 9. august 2011

Pral, blær og hurra

Hold kæft hvor er jeg bare sej altså! Har tabt 3,6 kg her på den første uge. Nok til at vinde mit væddemål med kæreste om et tab på 3,5 kg. Så nu står den på sushi og bio i aften :) Skal bare lige bearbejde min hjerne og give mig lov...

Nu vil jeg ligge mig på sofaen og kigge bøger. Lånte blandt andet en diabeterkogebog på biblioteket, tænkte der ville være gode opskrifter for en som mig. Hav en god dag

Kram fra seje mig :)

mandag den 8. august 2011

Hehe, jeg har skjulte talenter!

Kære L

Hvordan kan jeg modstå en daimkage? Ja, jeg ved det godt nok heller ikke! Men jeg har faktisk rigtig nemt ved at sige nej tak når jeg er til fest - til mad, vel at mærke ;-) Mange gange resulterer det i at jeg faktisk får spist for lidt, fordi jeg ikke rigtig føler sult når der først en kommet bare en enkelt genstand ned. Ja, og så er jeg også lidt bange for ting, der smager så godt... Lyder det underligt? Ja, men det er nok angsten for ikke at kunne sige stop, hvis jeg først giver mig hen til smagen...

Ellers har dagen været ok. Jeg fandt mit pointshæfte og lommeregneren, så nu er jeg godt på vej! Jeg ved faktisk ikke hvad programmet hedder? Bag på mit pointshæfte står der 2005? Det er med flex, altså f.eks. valgfri mængde kartofler til 2 points. Det er da noget af det samme du kører, ik?

Aftensmaden blev ikke så hensigtsmæssig, for vi har fået en restaurant her i byen der har kinesiske-, thailandsk-, sushi-, hong kongretter samt mongolian, og den har jeg haft lyst til at besøge i noget tid efterhånden. Så vi blev enige om at få trangen stillet, så ingen af os skulle tænke mere over det :-)
Maden var lækker, men også lidt fedtet, og det skuffer mig bare gang på gang, men sådan er det jo. Til gengæld havde de lækker sushi og rispapirruller! Jeg har selv eksperimenteret med rispapirruller herhjemme, men det er som om de altid bliver for snaskede. Nu har jeg fået bekræftet at de kan laves lækre, så jeg vil helt sikkert prøve at lave dem igen!

Maden i dag har været lidt underlig - og har båret præg af total mangel på fantasi:

1 sk. rugbrød med hamburgerryg, friskost, agurk + tomat og appelsin
1 lille gulerod
½ portion 0 pointssuppe med ca. 75 g. kammuslinger og ca. 10 g. rejer
1 sk. rugbrød med hamburgerryg og ital. salat
1 sk. rugbrød med røget filet og ital. salat.
Spise ude

Ja, der er klart røget for meget rugbrød ind og det kunne jeg også godt mærke i maven, men nu har vi både knækbrød og rispapir igen, så der skulle være en chance for at kunne få noget andet :-)

Nej, man må ikke videregive ww's opskrifter, men jeg tænkte også mere vores egne (hvis vi nu skulle være så geniale at finde på noget helt exceptionelt) :-)

Nå, jeg er ved at få skrivekrampe! :-) Hygge hejsa!






Snikke snakke

Kære seje S,
Nøøøøøj, tillad mig at være imponeret! Hvordan hulan kunne du lade den daim-dessert være? Har smagt den til dessert på jobbet, og den er jo fantastisk! 10 point til dig for den viljestyrke!!!

Velkommen på ww-vognen :) Måske er det ingen dårlig ide med en opskriftssamling herinde også. Der må jo godt nok ikke vidergives ww-opskrifter, men mon ikke vi kan finde nogle lækre retter og selv udregne point. Skal bare lige være sikker hvilket et af de gamle programmer det er du vil køre efter. Er jo efterhånden nogle stykker, og pointene er ikke helt ens. Jeg selv kører efter superflex.

Første arbejdsdag gik faktisk smertefrit. Jeg havde godt nok lidt ondt af mig selv da uret ringede kl 5, men kom da op, fik bad og morgenmad og ordnet et mellemmåltid. Havde tidligt fri, så kunne spise frokost hjemme. Så det var jo hurtigt overstået med madpakker i dag :)

På jobbet fik jeg dog pludselig lyst til kage. Ved ikke lige hvor den lyst kom fra, men fik den hurtigt til at forsvinde igen. Måske det bare er en vanesag? Min kæreste har fået nogle 0,15 l cola light. Tager nogle stykker med på job og stiller i mit skab. Sådan en kan nemlig også redde meget hvis behovet for overspisningen kommer.

I dag har jeg spist:
  • 1 sk rugbrød med smøreost og melon til
  • 2 sk knækbrød med smøreost og et æble
  • 1 sk rugbrød med leverpostej og rødbeder
  • Lakrisal
  • Bådekartofler, medister og salat af tomat, ærter og rødløg
  • Cherios
De der cherios kan jeg altså godt lide. De er søde, og mætter samtidig pga fuldkorn. Spiser dem som slik af en lille skål, uden mælk eller youghurt. Det kan godt være det lyder tørt, men jeg synes det er et godt middel til at tage den søde trang :)

Min diætist ringede til mig i dag. Hun har haft ferie, og jeg havde mailet hende om situationen. Fik en ny tid, og aftalte at maile hvad jeg har spist den seneste uge i morgen når jeg er blevet vejet ved lægen. Så vil hun tjekke at jeg stadig spiser fornuftigt sammensat mad nu hvor jeg tæller point. Hun er sgu så sød :)
Vi snakkede også om et hold hun skal have, hvor kosten er omdrejningspunktet. Der vil være flere deltagere på holdet som er overvægtige, og det tror vi begge vil være godt. At jeg kan dele mine og høre andres råd og erfaringer. Sagde hvornår jeg syntes hun skulle ligge holdet så jeg kan deltage, krydser fingre for hun lytter ;)

Det blev en længere snak i dag :) Nu vil jeg se lidt tv, og prøve at styre spændingen over at skulle vejes i morgen. Håber det giver pote, jeg synes jo selv jeg har gjort det fantastisk ;)

Har du haft en god mandag?

Tælle kalorier vs. ww

Kære L

Jeg har taget en beslutning. Jeg vil i gang med at følge ww igen. Grunden er primært at jeg synes det er lidt for besværligt at skulle veje al min mad, men også at du følger ww. Du har så mange gode opskrifter osv. som jeg gerne vil lave, og så synes jeg det er nemmere hvis vi begge følger det samme. Det vil også gøre det nemmere for mig, når jeg skal starte på uni igen, at sådan noget som (det meste) frugt og grønt er gratis.
Nu skal jeg så bare lige ned i kælderen og se om jeg overhovedet kan finde mine ww-ting igen :-)

Håber det ikke er alt for hårdt at starte på arbejde igen!

Kæmpe kram

søndag den 7. august 2011

Meget doven søndag!

Kære L

Puha, vi var til indflytter fest i går, så dagen i dag er foregået på sofaen. Jeg har egentlig ikke haft det dårligt, men jeg har været meget træt!!
Selvom der er røget ca. en million kalorier ned i form af alkohol, så var jeg super god med maden i går!! :-D

1 rundstykke og 2 blødkogte æg
½ sk. rugbrød m/ 4% friskost/hamburgerryg/agurk, ½ sk. rugbrød m/schnitzel
Ribs (der var ca. 4 knogler, så ikke så meget kød), 3 spsk. kartoffelsalat, div. salat og hjemmebagt brød
1 TSK. dessert (daim-islagkage, som smagte fuldstændigt helt og aldeles vidunderligt!!)

Jeg lod desserten være og smagte i stedet ved T og spiste slet ikke af chipsene!! Jeg er stooooolt!! :-D For det kan være nemt nok at sige til sig selv, at med alle de kalorier der kommer ned i form af alkohol, så kan det sgu være lige meget om der kommer nogen ned i form af dessert også, men det er jo netop LØGN! For så længe du har alkohol i kroppen, forbrænder du ikke dine mad-kalorier! DERFOR er det lidt nemmere for mig at holde igen med mad-kalorierne :-) Lyder det egentlig åndssvagt?

I dag har maden ikke set så fornuftig ud:
1 sk. rugbrød m/friskost, hamburgerryg/schnitzel
1 rundstykke m/hamburggerryg/røget filet, friskost og agurk
McD
Resterne af McD
Formodentlig tomatsuppe m/ kød og melboller (men kl. er snart 22, så ved ikke om jeg gider lave det :-) )

Nå, men alt i alt har jeg haft en dejlig weekend! :-) Og det er dejligt at se at det kører sådan for dig! Faktisk blev jeg ret sulten, da jeg læste om dine bage-projekter i dag! Måske skal vi tilføje en opskriftside til vores blog?

Kæmpe kram til dig!
Ps. Du skal nok klare hverdagen! Nu er du i hvert fald forberedt - og det er i øvrigt godt at have ét eller andet med i tasken, som kan udgøre det for tidligere tiders trøstespisning (men husk nu at chokolade smelter i varmen! ;-) )

Aktiv søndag

Kære S,
i dag lavede jeg madplan for næste uge. Og da jeg igen starter op på job, betyder det madpakker og forberedelse i stor stil. Fra en anden slankeblog fik jeg inspiration - og ikke mindst lyst - til tærte. Har bagt en med kylling, forårsløg og champignon. Bagefter fandt jeg en opskrift på madmuffins, så bagte en portion med brocoli, skinke og forårsløg. Så nu er der mad i fryseren til at tage med på farten. Tærten er 6 point for et stykke, og madmuffins er 5 point for to styk. Med en salat til bliver det et godt måltid :)

Jeg har allerede snydesmagt tærten. Delte et stykke med kæresten, som mellemmåltid. Og ved du hvad - den er dælme god :D

Dagen har set sådan ud:
  • 1 sk rugbrød med smøreost og 1 æble
  • ½ sk rugbrød med hjbagt leverpostej og et ½ stk med kylling fra i går.
  • Et lille stk tærte og lidt tomater
  •  Polenta med trøfler, mini-bøffer med hvidløg, tzatiki og svampe
  • Dessert af abrikos, banan og marengs på toppen
Fandt en dessert i min ww kogebog, som jeg syntes jeg ville forsøge mig med. Den blev MEGET syrlig, så næste gang må der mere sødemiddel i. Igen i dag har jeg overholdt mine point, og jeg føler mig god :) Hurra...

Har du haft en god weekend?? :)

Kæmpe knus

Hverdagen truer....

Kære S,
skønt at den dumme dag blev vendt til en lidt gladere en af slagsen. Håber de arbejder hurtigt så du snart kan få scannet dit knæ. Det er da ikke til at holde ud at du skal humpe sådan rundt :(

Er faktisk også stolt af mig :) Jeg ved dog at der skal lægges mere energi i at få det til at køre nu hvor ferien er slut og dagligdagen igen begynder. Jeg ved at jeg får lyst til overspisning når jeg bliver presset/trist/frustreret, så overvejer om der bare permanent skal ligge et stk choko i min taske. (indenfor en rimelig pointgrænse selvfølgelig) Nu må jeg se hvordan det går - psykisk er jeg forberedt på det kan blive sværere nu :)

I går kom kæresten, og det plejer altid at være ham der laver mad. Men eftersom JEG ved hvordan maden nu skal laves, og jeg bliver hysterisk hvis han laver det forkert - ja, så måtte jeg i køkkenet. Resultatet blev det her:


Kylling med pesto/tomat ost og parmaskinke, salat og hjemmelavede bådekartofler. Der blev hygget lidt mere om aftenmaden nu det var lørdag, og ikke blot var mad til mig selv. Alligevel blev dagens pointmængde overholdt. Synes det er perfekt at kunne sammensætte maden sådan - festligt :)

Ellers så dagen sådan her ud:

  • 1 sk rugbrød med smøreost og melon til
  • 1 sk rugbrød med chilispegepølse, hytteost og grønt
  • 2 sk knækbrød med smøreost
  • Kylling med pesto/tomat ost og parmaskinke, salat og hjemmelavede bådekartofler
  • Cherios 
Jeg synes jeg spiser helt vildt meget. Og alligevel har jeg snydevejet mig, og kan se gode resultater. Det er SÅ vildt hvor meget man kan få og stadig tabe sig når man bruger sine kalorier rigtigt.

Håber at festen var god :)