To hunkøn blogger om glæder, frustrationer, gode råd, hurra-oplevelser gennem den fælles vægttabsrejse de er draget ud på.
Hvis du vil læse mere om os, og baggrunden bag bloggen kan du læse vores indlæg her;
http://slippippiloes.blogspot.com/2011/05/lidt-om-tankerne-bag-bloggen-og.html


fredag den 20. maj 2011

Kære seje L,

Din veninde har virkelig ret! Jeg kan også mærke at jeg gerne gør lidt ekstra for at T siger til mig at jeg er sej! :-) Pisse flot at du tog cyklen, og især når det var så mange kilometer! Du kan sagtens være stolt af dig selv også! ;-)

Jo, jeg var på vægten her til morgen, og sørme om jeg ikke har tabt mig 1,7 kg!!! Hvad siger du så?? Jeg er virkelig overrasket, for man skal jo også lige huske at sidste weekend var ret usund... Nå, men vægten siger 95,3 kg. og selvom det er mega meget, så er jeg bare STOLT af mig selv, fordi jeg har bevist at jeg kan!!!

Hav en super lækker weekend, søde!!

Kram

Kære S,

Så er det fredag - er du hoppet på vægten? :)

Sikke da en dame du har snakket med hva... Hvis jeg kommer ned og bare veje ti kg for meget - og jeg er tilfreds - så vil jeg da prutte på hvad mit bmi siger. Hovedformålet er vel at finde en "figur" som man er glad ved, og så det ligemeget om vægten siger 62 eller 72.

I går besluttede jeg mig for at cykle ud til stationen, og derfra køre videre med bussen jeg normalt bare tager på den anden side af vejen ;) Da jeg skulle hjem stod jeg af på stationen, og cyklede så hjem igen. Så røg der godt 8 km ind på min cykelkonto der. Dejligt :) En veninde sagde, mens jeg overvejede om jeg gjorde det eller ej - "du er supersej hvis du gør det"... Og hvem vil måske ikke gerne være sej? ;)

Håber du får en festlig aften :)

Kram

torsdag den 19. maj 2011

Kære L,

Haha nej, jeg spiser skam stadig aftensmad! Ved godt nok ikke lige hvad jeg var i gang med at skrive der, men færdig blev jeg vist ikke! ;-)
Flot at du fik vendt skuden, min pige! Du er jo SEJ!

Hende sygeplejersken jeg talte med sagde altså mange underlige ting, det var ikke kun det med kartoflerne (som jeg i øvrigt aldrig kunne finde på at holde mig fra!), men hun spurgte mig også hvor meget jeg regnede med at skulle tabe mig og jeg sagde at jeg gerne ville ende omkring 70 kg, for der havde jeg haft det rigtigt godt sidst (du har jo set billeder - lignede jeg én der skulle tabe mig yderligere 10 kg??), så siger hun "hovedreglen er at tage sin højde (162) og tage et-tallet væk (62) og så er det dét du skal veje, men hvis du har det fint med at være ti kilo overvægtig så er det jo hovedsagen" JA! Det sagde hun virkelig!! Sidst hvor jeg var i denne vægtklasse var jeg til vejning osv. i et fitnesscenter, hvor damen sagde til mig at jeg var bygget kraftigere (eller noget i den retning), så jeg havde slet ikke behov for at tabe mig så meget som mit BMI f.eks. siger.... Forvirret? Much!!

Nå, men det er dejligt at det kører for os begge! :-) Også en skønherlig torsdag til dig, min kære! ;-)

Kram

Kære S,

så har jeg fået lidt søvn :)

Skal lige forstå det rigtigt... Spiser du ikke aftensmad? Og så mht til de kartofler der. Synes hele tiden der er så meget for og imod, min diætist har skrevet dem på min plan og mener absolut ikke at der er noget galt i at spise kartofler. Selvfølgelig i begrænsede mængder, men sådan er det jo også med alt andet. Har søgt flere steder på nettet og der skriver de at det mest er mirakelkure som forbyder kartofler - og ris og pasta! Hovedsagen når du spiser er at du bliver mæt i lang tid - og det gør du med de tre ting :) Så jeg synes bare du skal spise kartofler, i min plan står at jeg må få mellem 120-180 g :)

Jeg fik vendt den negative bøtte i går, og havde en fantastisk dag hvor der bare var styr på mit madindtag! Beviste så endnu engang at den struktur jeg har når jeg arbejder - ja den skal jeg overføre til når jeg har fri. For det kører bare så meget nemmere :) Var helt stolt af mig selv. Det eneste jeg gjorde - som ikke var planlagt fra morgenstunden - var at bytte en halv skive brød m. pålæg ud med en kop af min fantastiske chai the.

Jeg skal til diætist igen onsdag i næste uge. Så må jeg se hvordan verden ser ud :) Glæder mig til at se hvad din vægt siger i morgen :)

Hav en rigtig dejlig torsdag,
knus

onsdag den 18. maj 2011

Hej S,

Jeg er jo lige her ;) Jeg ville have skrevet i formiddags, men blev kaldt på job to timer før tid... Så bloggen blev nedprioriteret til fordel for nogle andre ting jeg skulle nå!
Nu er jeg lige kommet hjem, og er træt :) Så tror jeg vil skynde mig i seng, og så laver jeg et ordentlig indlæg i morgen..

Ps. Vil dog lige fortælle at jeg har været god i dag!

Kære L,

Hvordan går det med dig? Jeg savner at høre fra dig!

Her går det fint. Jeg har fået ret godt styr på maden og det er slet ikke svært når jeg er herhjemme, men jeg frygter selvfølgelig at skulle spise ude.

Denne weekend bliver heller ikke god for mit vægttab, for ikke nok med at jeg skal til folkeskolereunion på fredag, så skal jeg til kandidatfest OG fødselsdag lørdag, så det bliver to dages druk og grillpølser. Så jeg må se om jeg ikke kan komme ud og løbe nogle ture inden da...

Jeg glæder mig faktisk til at skulle veje mig på fredag, for jeg føler virkelig at jeg gør en indsats nu. Jeg giver ikke bare slip til aftensmaden og tænker at det nok skal gå - og jeg spiser heller ikke aftensmaden mere. Ikke fordi det er 'forbudt' men fordi jeg ikke har været sulten/sulten nok. I dag bliver det nok til noget senere, for jeg har ikke fået nok kalorier i løbet af dagen, og det kan jeg også mærke...

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

mandag den 16. maj 2011

Kære L,

Jo tak, jeg har haft en dejlig weekend og konfirmationen gik super godt! :-) Det var godt nok en lang dag, for vi tog afsted kl. 9 og var først hjemme igen kl. 20.40, så vi var smadrede! :-)

I dag har jeg jo været til en vægtsnak hos min læges sygeplejerske. Hun syntes også at det lød mærkeligt at jeg ikke rigtigt tabte mig når jeg lod til at gøre alle de rigtige ting. Hun fortalte løst og fast om alt det jeg godt ved i forvejen: Masser af protein og kostfibre, mindre kulhydrat og fedt osv. osv. I starten blev jeg faktisk lidt irriteret på hende for jeg vidste jo godt de ting hun snakkede om, og indimellem lød det endda som om hun ikke helt troede på at jeg spiser som jeg gør, fordi jeg jo ikke tabte mig. Til sidst var jeg dog i stand til at overtale mig selv til at lytte efter og få stillet de spørgsmål som jeg har, og jeg endte med at få nogle brugbare ting med derfra:

  1. Jeg skal spise mere kød (protein)
  2. Jeg skal prøve at få noget motion ind i min hverdag
  3. Jeg skal være klar over at en usund weekend kan ødelægge en hel uges sundhed
  4. Jeg skal prøve at spise andre ting end jeg plejer fordi mine vaner er for indgroede og derfor kan stofskiftet være 'gået i stå'
Ja, så sådan bliver det fremover. Hun nævnte i øvrigt også at jeg skal holde mig fra kartofler, men det får jeg nu altså svært ved... Men jeg vil da prøve. Jeg synes dog stadig at kartofler er bedre end fuldkornspasta (fra naturen vs. man-made), men jeg vil give det en chance.
Desuden har jeg aftalt med hende at komme til vægtkontrol hver anden uge. Dog bliver første gang først om tre uger fordi de holder ferie eller skal på kursus eller noget i den retning.. :-) Det kunne altså være lidt fedt at have tabt en ordentlig røvfuld når jeg skal derop igen! ;-) Hendes vægt viste i øvrigt 96,2 kg. i dag.

Derudover har T. lovet mig at han vil hjælpe mig med at blive mere aktiv. Vi skal have fat i roklubben og se hvilke tilbud de har, og så ellers i svømmehallen i løbet af denne uge. Måske finder jeg endda lidt energi til en løbetur? Lad os se, jeg har jo også en del eksamenshalløj at se til... :-)

Mht. dine friuger og hvordan du kan skabe mere struktur, så kunne du måske prøve at lave to madplaner (til i løbet af dagen), som passer til en af hver slags uge. Du ved jo bedst hvordan en dag i en friuge forløber osv. På den måde har du simpelthen et skema som du kan kigge på, hvis du går kold i hvad du skal hvornår og hvorfor... Hjalp det? Eller har jeg misforstået dit spørgsmål?

Hvornår var det egentlig du skulle til diætist igen?

Kram S

søndag den 15. maj 2011

Kære S,

Der var engang en dame som havde besluttet sig for at ændre vaner. Maden skulle gøres sundere, måltiderne hyppigere og mindre og så skulle der drikkes mere vand. Desværre fandtes den onde "Ødelæggus-gode vanus-multidragus" i denne ellers dejlige verden, og den ville gøre alt for at damens plan ville mislykkes. Den stillede forhindringer op, såsom kage, chips og slik, og på trods af damens velvilje til at ændre vanerne, så hændte det at den onde "Ødelæggus-gode vanus-multidragus" vandt.

Og nøj hvor er det bare træls!

Ved at jeg pt har skåret rigtig kraftigt ned på det, og måske gør jeg det til større mængder end det reelt er. Jeg skal finde frem til hvor meget jeg vil tillade mig, stoppe op og mærke efter om jeg virkelig har lyst til det, og så ellers bruge fornuften.

En udfordring ved dette er også mine meget forskellige uger. Har to uger om måneden hvor jeg arbejder meget, og to uger hvor jeg stort set har fri hele tiden. De to uger med job er som regel gode, for der er er der struktur, jeg ved hvad jeg skal og jeg kan planlægge udfra det. Når jeg er herhjemme så ryger strukturen som jeg har brug for, alt bliver forholdsvis løst. Har du mon nogle gode forslag til hvordan jeg får skabt samme struktur i mine friuger?

Jamen, jeg har haft en hyggelig weekend. Min niece har overnattet her, vi så grand prix i går - med hjemmebagt kage! Men ja, det er favoritkagen, og gav kæresten resten med til nogle kammerater i dag.

Håber at du har haft en dejlig weekend. Var det en god konfirmation?